Горат куќи и автомобили во пожарот во близина на Атина (ВИДЕО)

– Станува збор за еден од најтешките пожари, бидејќи силниот ветер во комбинација со густиот запалив материјал придонесуваат за брзо ширење на огнот. Се прават силни напори за ублажување на последиците, но правецот на ветерот го прошири пожарот и ја отежнува работата на пожарникарите, истакна генералниот секретар за цивилна заштита, Јанис Капакис. . .

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари