Германците се чудат: Зошто Балканците толку сакаат тренерки?

Германската телевизија НДР, со седиште во Хамбург, направи видео клип за љубовта на Балканците за носење на тренерки.

Иако Балканците сакаат тренерки, бидејќи во нив се чуствуваат пријатно, на Германците им е чудно што тренерките се носат во скоро секоја можност.

Откако видеото беше пуштено, тргнаа лавина коментари на социјалните мрежи.

Додека едни сметаат дека таков начин на облекување е одраз на некултура, други не гледаат ништо лошо во врска со тоа.

Еве го видеото:

Поврзани

Најнови вести

Коментари