Документот на ГЕРБ е за одобрување на нацрт-преговарачката рамка и нацрт-заклучок на Советот на ЕУ за европска интеграција на Македонија“.

Предлог-одлуката е поднесена утрово и е поврзана со одобрување од страна на француското претседателство на нацрт-преговарачката рамка за преговори за членство на Македонија и Албанија во ЕУ“.