Маж Р.К., кој вчера со нож прво ја прободе бремената сопруга, а потоа го избоде и својот единаесетгодишен син кој се обиде да ја одбрани својата мајка, изврши самоубиство во близина на семејната куќа.

Според белградските медиуми, телото на мажот било пронајдено во шума, недалеку од куќата.

Состојбата на избодената жена е критична, таа беше оперирана, а нејзиниот единаесетгодишен син, кој претрпе посекотини обидувајќи се да ја спаси својата мајка, исто така беше опериран и неговата здравствена состојба е стабилна.

Како што беше наведено вчера, човекот имал психички проблеми и две недели претходно се обидел да ја запали куќата додека семејството било во него.