ШОКАНТНО ТВРДЕЊЕ НА ПРОФЕСОР СПАХИЈУ:

Еди Рама шмрка кокаин, па издрогиран зборува за Голема Албанија

Професорот на Универзитетот во Приштина Неџмедин Спахију за РТС и Информер изјави дека албанскиот премиер Еди Рама се дрогира и така издрогиран дава изјави за ,,Голема Албанија".

Професорот на Универзитетот во Приштина Неџмедин Спахију, јавно во Белград го обвини премиерот на Албанија Еди Рама дека секојдневно се дрогира!Тој воедно изјавува дека Рама е наркоман и додава дека сите во Албанија и на Косово знаат дека Рама има сериозен проблем со кокаинот.

-Мислам дека Рама бил под дејство на дрога кога зборуваше за соединување со Косово. Тој не сака соединување, тоа за него е опасно. Сигурно бил дрогиран ,кога го кажа тоа, со што сакаше да ја уцени меѓународната заедница, односно Западот.

Шокантната изјава на професорот предизвика голем интерес, па новинарите уште еднаш го препрашаа околу неговото тврдење дадено во изјава за РТС дека Рама е дрогираш-нарко зависник, тој потврдува уште еднаш:

,, Што се чудите? Па сите во Косово и во Албанија знаат дека Рама има проблем со дрогата и наркотиците. Тој е сериозно навлечен на кокаинот и многу често дава изјави под влијание на наркотици. За неговото дрогирање постојат и белешки на странските разузнавачки агенции-објаснува Спахију.

,,На глупостите на Рама и Тачи не треба да им се дава никакво сериозно значење-дополнува професорот.

,,Постои загрижувачка врска на нарко мафијата и политиката во Албанија. Во Парламентот, во градоначалничките фотелји, на местата раководители на институции седат луѓе кои никогаш не биле во политиката. Заедничко им е тоа што биле заедно во европските затвори поради трговија со наркотици, трговија со жени, оружје, поради организирање на проституција и убиства... Дури 95% од луѓето со криминална позадина седат во албанскиот Парламент-изјави Професорот.

-Минатата година цела Албанија беше претворена во голема плантажа канабис. преку дрогата криминалците држат стотини милиони евра во рацете- предупреди и Баша.

САД и ЕУ знаат што се случува, но ги затвораат очите пред организираниот криминал во Албанија. Така илегално се богатат политичарите и мафијашите, а граѓаните живеат на работ на егзистенцијата. Ваквите држави се темпирана и неконтролирана бомба која може да го загрози регионот-нагласува Драгаш-директор на Меѓународниот институт за безбедност.

Поврзани

Најнови вести

Коментари