Анкета

Дури 77 отсто од Бугарите го поддржуваат членството во ЕУ

Кога станува збор пак за членството на Бугарија во НАТО, него го поддржуваат 59 проценти од испитаниците, а 22 отсто се против

Дури 77 проценти од жителите на Бугарија го поддржуваат членството на нивната земја во Европската унија, покажуваат резултатите од анкетата на агенцијата „Екзакта".

Како што јави БТА, според истражувањето против членството на Бугарија во ЕУ се само 13 отсто од анкетираните Бугари.

Меѓу поддржувачите на членството на Бугарија во ЕУ побројни се мажите, лицата на возраст под 60 години, како и оние со високо образование и со средни примања.

Противници на членството се лица постари од 60 години, со низок степен на образование и со ниски месечни приходи.

Кога станува збор пак за членството на Бугарија во НАТО, него го поддржуваат 59 проценти од испитаниците, а 22 отсто се против. Ова претставува зголемување на противниците на членството на Бугарија во НАТО за четири до пет проценти во однос на претходните анкети споведени во изминативе три години.

Поврзани

Најнови вести

Коментари