Драма на Косово, ветераните на ОВК го блокирале патот: Насобраните со транспаренти против Вучиќ, нема да поминеш, врати се...

Неколку стотина Албанци го блокирале патот Косовска Мировица-Србица поради посетата на претседателот на Србија Акександар Вучиќ во селото Бање. Како што известуваат медиумите се слушнале и рафали.

Блокадата е неколку километри од Косовска Митровица. Насобраните носеле транспаренти против Вучиќ на Косово.

Како што пресуваат косовските медиуми, на транспарентите стојат плакати "Вучиќ, нема да поминеш, "Вичиќ, врати се".

Патот бил блокиран со неколку камиони, протестот е организиран од воените ветерано на ОВК.

Селото Бање во Српци, е целосно населено со Албанци. Во Бање се наоѓаат околу 300 српски куќи.

Со посететата било предвидено претсерателот Вуќиќ да ја посети претшколската установа "Маја" и да разговара со мештаните.

 

Поврзани

Најнови вести

Коментари