Според се уште непотврдени информации, во масакрот загинале повеќе од 10 лица, меѓу кои и деца.

Полицијата го убила напаѓачот Вучко Бориловиќ (34). Напаѓачот наводно ја спречувал брзата помош да им пријде на жртвите пред да биде убиен од полицијата.

Според извештаите, тој околу 16 часот пукал со огнено оружје кон сограѓаните зад зградата на Владата.

Причината за крвавиот масакр е најверојатно семеен конфликт. Полицијата се уште нема официјално соопштение.