Целта на сектата е да извлечат некоја корист за себе, а децата им се особено погодни за малтретирање и жртвување
Неодамна се појавила информација дека во Лесковац озлогласена секта Црна роза врбува млади да и се приклучат.
Што е Црна роза и како делува и кои се нејзини жртви открил сектологот Слаѓан Мијаљевиќ.

– Тоа се ограноци на некои големи секти, тоа е сатенистичка секта, и кој сака да се експонира во друштво, особено оние кои слушаат некоја метал музика, носат маици со сатанистички мотиви. Прашање е колку тоа сега е сериозен култ, но постојат деца кои тука можат да настрадат. Секогаш врбуваат деца бидејќи тие не се дораснати за своја возраст. Секогаш сакаат нешто ново да пробаат – вели Слаѓан
Тој открива дека целта на сектата е да извлечат некоја голема корист за себе, а децата особено им се погодни за малтретирање и жртвување.

– Некои настрадуваат, а некои со голема среќасе извлекуваат. Освен деца врбуваат и видни луѓе во општеството, познати, кои, врбуваат богати луѓе за да имаат од што да живеат. Некои одбираат и дечиња, и тие секогаш се успешни жртви. Нивните организации постојат за да имаат жртви, за да можат да ги малтретираат и жртвуваат децата на посебен начин – зборува сектологот.