Чекор по чекор до Голема Албанија: Рама ќе прави заеднички амбасади на Албанија и Косово

Албанскиот премиер Еди Рама изјави дека „порано или подоцна" заради намалување на трошоците Албанија и Косово ќе имаат не само заеднички конзуларни служби, туку и амбасади, пренесе приштинскиот весник „Коха диторе".

– Ако некој тоа го гледа како „Голема Албанија", тогаш тоа е негов проблем. Тоа не е „Голема Албанија", рече Рама.

Како што самиот додаде, станува збор за драстично намалување на трошоците, кои , според него, истовремено ќе ги зближат луѓето.

Поврзани

Најнови вести

Коментари