Право на глас имаат над шест милиони граѓани, а главната битка се очекува да се води меѓу партиите на Борисов и на Петков..

 Изборниот ден во Софија го следи Игор Манасиевски.. Игор, знаеме ли колку е излезноста досега и има ли изгледи Бугарија конечно да добие влада со цврсто мнозинство..