Градот Белград, во соработка со Градскиот институт за јавно здравје, пренамени градски автобус во мобилен пункт за вакцинација.

Автобусот е опремен со опрема за работа на два тима за вакцинација.

Ова возило беше доделено на Градското биро и кога ќе заврши пандемијата, ќе служи како мобилен пункт за вакцинација за други вакцини, како што е онаа против грип.

Автобусот за вакцинација, целосно опремена за потреби од имунизација, има дури и мијалник

Претседателот на Република Србија, Александар Вучиќ денес со овој автобус дојде во селото Звечка во Обреновац. За викендот ќе се паркира на Ада Циганлија, а потоа следната недела ќе биде во Лазаревац и Бараево.

– Белград победува!, напиша  заменик градоначалникот на Белград, Горан Весиќ, на својот Фејсбук профил.

АУТОБУС ЗА ВАКЦИНАЦИЈУ ГРАДА БЕОГРАДА

Град Београд је у сарадњи са Градским заводом за јавно здравље преуредио један…

Posted by Горан Весић on Friday, May 7, 2021