Американскиот државен секретар Ентони Блинкен и честиташе на Србија за 140 -годишните дипломатски односи меѓу Србија и Соединетите држави.

Тој во својата честитка на Твитер наведува:

“Среќни сме што одбележуваме 140 години дипломатски односи меѓу САД и Србија. Нашите две нации имаат заедничка историја богата со пријателство и длабоки културни врски. Со нетрпение очекуваме да изградиме уште посилно партнерство во следните 140 години.