Црна Гора ги укинува ПЦР тестовите за туристите од Русија, Белорусија, Украина и Македонија, објави министерот за финансии и социјална помош, Милојко Спајиќ на Твитер.

Драго ми е да ве информирам дека сите ограничувачки мерки, вклучително и ПСР-тестирањето, за граѓаните на Русија, Белорусија, Украина и Македонија ќе бидат укинати за посета на Црна Гора оваа туристичка сезона“, напиша на руски јазик Спајиќ.

Се очекува наредните неколку денови да биде прецизиран конкретниот датум.