Премиерката на Србија Ана Брнабиќ остро и одговорила на членката на ЕП Виола Фон Крамон откако таа јавно го подржала насилието на улиците на Србија и протестот на лажните екологисти.

– Колку што разбрав, и за вас Косово е Србија (со обзир на тоа колку сте фокусирани на централана Србија додека бевте известувач за ЕП за т.н. Косово) и јас тоа го ценам. Вашата подршка е неочекувана, но дободојдена – напишала Брнабиќво одговорот.

Брнабиќ потоа се осврнала на коментарот на Виола Фон Крамон, околу настаните во Недељица кај Лозница.

– Наместо да се грижете за Недељица, подобро фокусирајте се за нападите врз Србите на Косово и Метохија каде што во 2021 година кој се зголемиле за 30 отсто, а манастирот Високи Дечани е еден од најзагрозените културни наследства во Европа. На тоа би можеле заедно да работиме – напишала премиерката.

извор: Информер.ср.