Полицијата е на лице место а истрагата е во тек.

Во Косово поле утрово околу 6 часот експлодирала рачна бомба пред еден кафе бар во центарот на градот, но нема повредени.

Како што се наведува, направена е голема матерјална штета, инцидентот ги вознемирил граѓаните, пренесува Клан Косово.
Полицијата на местото на настанот врши истрага.