На Косово и Метохија ноќеска биле забележани три послаби земјотреси.

Првиот, со јачина 2,4 степени по Рихтер, регистриран во 02.20 часот со епицентар кај Штрпце, вториот, 2,9 степени, во 03.08 на подрачјето Штимља, објавил Републичкиот сеизмолошки завод.

Во 04.08 регистриран е земјотрес со магнитуда 2,6 единици по Рихтер во регионот на Урошевац.

Земјотреси со таков интензитет неможат да предизвикаат оштетување на објекти во епицентралните области.