Странски дипломатски претставништва во Приштина ги предупредиле свиоте вработени да одбегнуваат гужви и големи шопинг центри, бидејќи спрема нивните сознанија, постои ризик од можен напад до 30. ноември.

Спрема некои информации, закана по безбедност доаѓа од едно лице.

За таквите информации известени се органите за безбедност кои навеле дека не гледаат никаква опасност и дека ја следат ситуацијата, наведува приштински весник.

– Во зависност од природата на информацијата и резултати од анализа, полицијата презема оперативни потези во соработка и координација со органите на правосутството, во интерес на одржување на јавниот ред и и безбедност во земјата – навеле од полицијата.