Зпшто Хрватките “паѓаат“ на Срби? Хрват дал ХИТ објаснување: “Сакаат мажишта, не сакаат ФЕМИНИЗИРАНИ“ (видео)

Тој направил паралела помеѓу српските и хрватските момчиња и на својствен начин ја објаснил оваа занимливост.
Хрватскиот историчар Горан Шариќ ги изненадил гледачите покрај малите екрани кога гостувајќи во една емисија заборувал за Србите, посебно се осврнал на односот на Хрватките спрема мажите во Србија.

Овој историчар и теолог за време на интервјуто зборувал за мажите од Србија, истакнувајќи ја притоа нивната машкост и привлечност. Спрема неговите тврдења, многу жени “сонуваат некој како што е Легија, Аркан…“, притоа Шариќ додал и кусо објаснување со фактите дека Хрватките буквално се “лепат“ за мажи од Србија, но и со дел од Херцеговина.

– Тие сакаат динарски тип, мажиште, ниедна несака феминизирани мажи. Ти кога би дошол во Загреб и посакаш да имаш жена, не би можел да се одбраниш. Коги би и рекол – “Кој не ти дава љубов?“ – таа е готова. А кога ќе и дојде некој Хратчиќ од Загреб и вели:“Знаеш како е, со мене неможеш така да разговараш“ – тоа е готово, кога некој кој така феминизирано зборува – објаснил Шариќ.

@seljak_iz_pazoveHrvatica👩‍🦰 i Dinarac 🧔

♬ original sound – ⓉⒾ ⓈⒺ ⒷⓄⒹⒺⓈ

На ваквите изјави корисниците на социјалните мрежи не останале имуни, со што видеото станало вирално на интернет.

– Братот цепе директно во мета! – напишал еден корисник на ТикТок
– Ајде Хрватки, еве уште еден Шумадинец на располагање.

Сепак некој се почуствувале навреден, па напишале:

– Не очекував од него да изјавува вакви работи – напишал едем маж.