На фотографијата се наоѓаат две девојки, една го претставува Косово а другата Албанија.
Премиерот на Албанија Еди Рама ја честитал годишнината на независност на Косово со провокативна фотка која ја објавил на својот фејсбук профил.

На фотографијата се наоѓаат две девојки едната го претставува Косово а другата Албанија. Девојката која го претставува Косово ја бакнува во чело девојката која ја претставува Албанија.

– Слична провокација стигнала и од Приштина, каде што Албин Курти во едно интервју рекол дека го подржува соединувањето со Албанија, но дека спрема сегашните закони не е можно.

– Сеуште немаме закон за референдум на Косово, но два референдума меѓу нашата земја и Албанија би решиле такво нешто. Мислам дека би гласал за – рекол Курти.

Извор: Alo.rs