Најмалку две детонации се регистрирани вечерва во мултиетничките делови на северна Косовска Митровица.

Нема штета или повредени, а се претпоставува дека биле фрлени шок бомби, изјавија за радио Контакт плус од косовската полиција за северниот регион.

– Една детонација беше во Бошњачка, една во Микронасеље. Ова не се рачни бомби, но претпоставуваме шок бомби, тие немаат разорна моќ. Нема штета, нема повредени, што е најважно – изјави за радио Контакт плус заменик-командантот на косовската полиција за северниот регион, Бесим Хоти