Организаторите велат дека ова е само почеток.

Над 100.000 мигранти се собрале во Едрене и се подготвуваат за масовна инвазија на Грција, а ова е само почеток.

“Караванот на слободата“, конвој од околу сто илјади илегални мигранти од Африка и Блискиот Исток, веќе се собрале во Едрене и се подготвуваат да ја нападне грчката граница, објавил ТВ каналот “Сириски ориент“.

Според European Insider на Твитер, мигрантитесе организираат и се подготвуаат за масовен упад на грчката граница кај Марица, каде веќе имало еден инцидент на 22 септември.

Тогаш околу 1.500 мажи се обиделе да ја преминат границата, но биле одбиени од грчките гранични сили, соопштило Министерството за цивилна заштита.

После тоа, планирале да се движат на север преку Балканот и да стигнат до крајната дестинација:во земјите од Западна Европа особено, Германија.

Организаторите велат дека ова е само почеток:оваа есен би можеле да се формираат вкупно до десет вакви “колони“.