Од Здравствената канцеларија во Бурса соопштија дека во рамките на борбата против пандемијата функционираат и мобилни тимови кои овозможуваат вакцинација на старите и другите кои не можат да дојдат на местото за вакцинација.

Узунџа, кој работел во здравството повеќе од 50 години, минатата недела испратил писмо за вакцинација, а во неговиот дом го посетила мобилна екипа, меѓу кои бил и директорот на здравствената канцеларија во Бурса.

Директорот на Управата за здравство ги повикал и останатите граѓани, особено младите да се вакцинираат и да го следат овој пример.