Потресот се почуствувал на 142 километри од Солун.

Земјотрес со јачина од 5,3 степени се почуствувал во Егејско море во Грција, на околу 142 километри од Солун.

Засега нема по опширни информации за евентуални материјални штети или човечки жртви.

Се очекуваат повеќе информации за земјотресот…