Скопска

24 февруари 2017

Легализирани уште 50 дивоградби во Гази Баба

Градоначалникот Тони Трајковски додели нови 50 решенија за легализација на дивоизградени објекти и апелираше до граѓаните да се обраќаат до надлежните служби во општината доколку сакаат да градат нов објект, да...

Уште само 5 дена од огласот за улични музичари и артисти

Под покровителство на Град Скопје во склоп на проектот "Улични музичари и артисти 2017", ЈУ Конгресен центар "Александар Македонски" објавува оглас за пријавување на соло музичари, музички групи и улични артисти...

250 илјади денари за семејствата од опожарената зграда во Даме Груев

Со едногласна одлука од Советот на општина Ѓорче Петров вчера беше донесена одлука за доделување еднократна парична помош на семејствата од опожарената зграда во населбата Даме Груев во висина од 250.000 денари...

23 февруари 2017

Во Скопје пар-непар ќе се вози од есен!

Со измени на Законот, мерката за возење пар-непар, кога е алармантно загадувањето на воздухот, ќе стане задолжителна за граѓаните. Владата веќе го задолжи МВР да го промени Законот, а донесе и неколку препораки...

Се гради парк за миленичиња

Општина Центар почна со изградба на парк за миленичиња во рамките на Паркот на новинарите, лоциран спроти Министерството за образование и наука

Нови играчки за децата од градинката "Росица"

Дечињата од сите шест клона од градинката "Росица" во општината Ѓорче Петров се израдуваа на најновите играчки кои ги добија деновиве

Изградена нова градинка, обновени седум училишта!

Нова градинка во Радишани за 120 деца, реконструкција на градинката во Бутел 2 и на сите седум основни училишта во општина Бутел. Ова се дел од реализираните проекти во 2016 во општина Бутел

Основците учат како се работи во општината

Во основните училишта во четврто одделение по предметот запознавање на општеството се учи за локалната самоуправа

Пајакот дигнал 81 возило

Вкупно 11 сообраќајни незгоди се случиле во текот на изминатите 24 часа на подрачјето на СВР Скопје. Две од нив се со телесни повреди, а осум со констатирана материјална штета

22 февруари 2017

Се издига барокната зграда на Факултетот за физичко образование

Од Министерството за образование и наука кои се инвеститори на двата објекти посочуваат дека студентите од овие факултети ќе добијат најсовремени амфитетари, лаборатории, училни, читални, фискултурни сали и...

Во Вардариште палел електрични кабли за да го извади и продаде бакарот!

Едно лице е фатено како пали електрични кабли со цел да се извади бакарот за продажба во денешната акција на комуналната инспекција на општина Гази Баба и Министерството за внатрешни работи

Стопанската комора отвора Центар за вработување на лицата со хендикеп

Центар за вработување на лицата со хендикеп кој ќе претставува место каде и компаниите и лицата со хендикеп ќе можат да ги добијат сите неопходни информации и услуги во врска со идни вработувања, е новиот проект...

Ќе се асфалтираат три улици во Волково

Улиците „ 31", „33", и „ 53" во Волково , општина Ѓорче Петров се подготвуваат за асфалтирање

Одбележан меѓународниот ден на мајчиниот јазик

Во организација на Секторот за образование и Советот на општина Кисела Вода, со повеќе активности одбележан е Меѓународниот ден на мајчиниот јазик - 21 февруари

Пуздер на скопските улици:четиринаесет сообраќајки за еден ден

Седум лица се здобиле со полесни повреди во седум од вкупно 14 сообраќајни незгоди кои се случиле во текот на вчерашниот ден во Скопје. Седум сообраќајки се со причинета материјална штета