Скопска

26 мај 2017

Се заби ли првото возило- удрен знакот и набиен рабникот на велосипедското острово


Ваквата слика можеше да се забележи вчера утрото кога граѓаните одеа на работа, но за половина час знакот на островот повторно беше вратен во првобитната состојба. Возачите кои сообраќаат на овој потег по...

АРМ и Црвен крст спасуваа животи при кризни состојби


Во симулација на вонреден настан со повредени и ранети заедничкиот тим на припадниците на Армијата на Република Македонија и Црвениот крст на РМ покажаа како правилно се реагира за спасување животи при...

Спортски автомобили вредни стотици илјади евра се паркираа во Скопје

Во центарот на Скопје, пред хотелот „Мериот", беа паркирани „ѕверови" кои им го привлекуваа вниманието на случајните минувачи

По четврти пат фестивал на цвеќето во Скопје


Сабота во Паркот Македонија, наспроти „Веро 2" во Тафталиџе, ќе започне четвртиот по ред Скопски цветен фестивал 2017, кој ќе трае два дена

 

Се асфалтираат шесте крака на„ Црногорска 2"


Улици кои за време на дожд и снег беа тешко проодни и преставуваа проблем за жителите на дел од населбата „ Дексион" , Општина Ѓорче Петров, веќе се минато.

Започна летната концертна програма

Дождот кој непрестано паѓаше ги спречи играорците од КУД "Григор Прличев", КУД "Лилјан" од Скопје и КУД "Истанбул" од истоимениот турски град да се претстават пред поголем аудиториум

Ученици одглумија судски процес за убиство од љубомора

Глумата и правото навидум немаат никаква заедничка точка. Но, учениците од СЕПУГС "Васил Антевски Дрен" со хуманитарна претстава што ја организираа во Домот на АРМ го докажаа токму спротивното

25 мај 2017

Паркот "Борис Трајковски" стана ливада

Општина Гази Баба во неколку наврати поставуваше клупи за седење и корпи и ги поправаше детските реквизити, но по одреден период сликата одново ќе се повтореше - клупите преку ноќ ќе ги снема, како и лулашките....

Повластени паркинг карти за тренери и спортисти во Центар

Повластени паркинг карти за тренери и членови во спортски клубови (ППКС) ќе воведе ЈП Паркинзи на Општина Центар

Осумнаесет сообраќајки за два дена

Сообраќајната полиција изминатите два дена на подрачјето на СВР Скопје изврши увид на 18 сообраќајни незгоди

Без струја утре во Илинден, Ѓорче, Шутка и Сарај

Делови од општините Илинден, Ѓорче Петров, Шуто Оризари и Сарај утре во различни периоди од денот ќе останат без електрична енергија

Нови четири улици се асфалтираат во Стопански двор

Деновиве се работи на асфалтирање на четири крака од улицата "51" во населбата Стопански двор, Општина Ѓорче Петров

Награди за најдобриот ученик и наставник

Во основните училишта во Општина Ѓорче Петров во тек е Конкурс за доделување награди, дипломи и пофалници на учениците и просветните работници кои се доделуваат за особени постигнувања и постигнати успешни...

Основците по десетти пат ќе трчаат на "Пожарко 2017"

Традиционалниот пожарникарски крос-натпревар "Пожарко 2017" по десетти пат ќе се одржи денеска на кејот на реката Вардар, во близина на СЦ „Јане Сандански" Општина Аеродром, со почеток во 10:30 часот

Целосна реконструкција на ул."Партизански пат" во Драчево

Отпочнаа градежните работи за целосна реконструкција на улица "Партизански пат" во месноста Порупи во селото Драчево