Коментари и анализи

10 ноември 2017

Откриени се предвидувања на Нострадамус за 2018.

Топ 10 пророштва на Нострадамус се очекува да се случат во 2018 година!

9 ноември 2017

Кој ќе владее со светот? Евроазија и железницата

Климатските промени носат тешкотии во авионските летови и патувањето на бродовите. Кина, а набргу и Индија, како најголеми светски производители нема да можат до САД и Америка воопшто да испорачуваат стоки и...

7 ноември 2017

Европа нема да постои уште долго, а САД остануваат лидери

Американскиот истражувачки центар Stratfor, кој е еден од најголемите авторитети за политички и стратешки анализи во светот, неодамна објави предвидување на главните светски настани до 2025 година...

1 ноември 2017

Која е, навистина, Ангела Меркел. Владетелката на Европа

Која е, всушност, Ангела Меркел, најмоќната жена во светот и најсилната политичка фигура во Германија по Втората светска војна. Нејзината приватна биографија и податоците од приватниот живот се...

29 октомври 2017

Америкаците сметаат дека овие Руси не се одлучни - како оние од битката за Сталинград

Странците, особено Европјаните, имаат различни спомени за Русите. Некои се негативни и карикатурални, како што е претпоставката дека сите Руси се сунѓери кои пијат вотка. Други пак се позитивни, од историјата која...

27 октомври 2017

Мистерија за смртта и гробот на Александар Велики Македонски

Според историските податоци Александар Велики Македонски умрел во Вавилон (Египет) на возраст од 33 години. Според историчарите, бил отруен, што е заговор на дел од неговите генерали во борба за...

25 октомври 2017

Кубанската вакцина, мистерија за Западот

Цимавакс, тоа е името на моќната и таинствена кубанска вакцина против рак кој се појавува на белите дробови, и која досега дала докажани позитивни резултати. Многумина се прашуваат зошто, ако е...

23 октомври 2017

Ова се фактите за етничко чистење врз Македонците!

При пребројувањето на населението во Западна Македонија во 1942 година, Албанците не им дозволувале на Македонците да се запишат како Македонци, туку како Срби или како Бугари! Во тој контекст, фашистот ...

22 октомври 2017

Кои се, и како е создаденa организацијата ИСИС

Екстремистичката организација ИСИС, ненадејно, се појави како о никаде создадена исклучително моќна воена сила која во јуни 2014 година го освои градот Мосул во Ирак. Тоа е веројатно прв пат кога...

21 октомври 2017

Гадафи е мртов - живее ли некој подобро заради тоа

По точно шест години од убиството на Муамер Ал Гадафи светот не е ист. Оттогаш, па наваму, во Либија се создаде ИСИС, се случија револуции во Украина, Сирија, Египет... пет милиони бегалци раселени во арапскиот...

20 октомври 2017

Моќните шефови на мафијата и политиката

Своите први големи пари од криминал ги заработил во 80-тите години кога се случува масовно иселување на Евреите од Украина и Русија во Израел. Тој, како Евреин, со голем дел од сопствениците кои се иселуваат во...

19 октомври 2017

Со НАТО во Авганистан опиумот се произведува двојно

Пред речиси 15 години САД започна воена интервенција во Авганистан, која ја одобри меѓународната заедница поради информацијата дека таму се кријат виновниците за терористичките напади на 11 септември 2001 година во...

17 април 2017

Затоа

Осум недели се протестира низ цела Македонија против намерите на СДСМ и Зоран Заев да извршат државен удар со гласање за влада без мандат и федерализација на Македонија онака како што нарачале од Албанија, заедно...

26 март 2017

Порно

Трета година по ред издржавме во Европа невиден дрил, притисок и уривање на држава, институции, култура, етнички идентитет, традиција, граѓански односи и јавен морал... уривање устав, медиуми, растурање фамилии и...

26 февруари 2017

Барикади

Значи, после се - сега е секому јасно што се случува, и што ни се пакува од Заев.

Прво, без победа на избори СДСМ да дојде на власт, а Зоран Заев да биде премиер, откако еднаш беше аболициран од Бранко...